Selecteer een pagina

Technisch documenteren

De kostbare tijd bij het ontwikkelen van je product investeren in het opstellen van kwaliteitsrapporten, product handleidingen en assemblage instructies is verleden tijd dankzij een aantal software oplossingen. Deze oplossingen plaatsen we onder de noemer: Technisch Documenteren. Zet in een handomdraai alle productinformatie automatisch om naar documenten.

Het belang van documenteren

Wanneer je een product ontwikkelt, doe je er álles aan om de kwaliteit te waarborgen. Dat doe je door alle processen vast te leggen in documenten, product handleidingen en assemblage-instructies met het product mee te leveren. Wanneer jij een meubel koopt die je zelf in elkaar moet zetten, verwacht je dat er instructies bij zitten. Het product verliest dan ook waarde wanneer dit niet het geval is.

Kwaliteitsrapporten

Als productontwikkelaar wil je kwaliteit in alle bedrijfsprocessen. Daarbij kijk je ook of jouw producten voldoen aan de nationale regelgeving, of internationale normeisen. Daarom is het vanzelfsprekend dat in de wereld van design, engineering en manufacturing gewerkt wordt met kwaliteitsrapporten. Deze rapporten zijn gevuld met informatie over het product, de onderdelen en de processen die ermee gemoeid zijn.

Handleidingen en assemblage-instructies

Een gebruikershandleiding informeert de gebruiker over alle mogelijkheden met het product. Ze zijn vaak ingedeeld op een manier dat het makkelijk te lezen, en bovendien overzichtelijk is. Wanneer bij een product géén handleiding of instructie wordt meegeleverd, is het voor de hand liggend dat de klantenservice meer belast wordt. Door middel van Technisch Documenteren kun je dit voorkomen.

Het opstellen van documenten automatiseren

Het opstellen van rapporten en documenten kan veel tijd kosten. Die tijd kan in de praktijk beter geïnvesteerd worden in de ontwikkeling van je producten. Daarom zijn er automatiseringsoplossingen voor het opstellen van je documenten. Voor het creëren van grafische content, die je gebruikt in handleidingen bestaat er SOLIDWORKS Composer.

Met SOLIDWORKS Inspection heb je de mogelijkheid om het maken van inspectierapporten te automatiseren, zodat kwaliteitsinspecteurs de mogelijkheid hebben om eenvoudiger problematische onderdelen of productiebewerkingen te identificeren.

Op zoek naar handige documentatie software?

Met de Technisch Documenteren oplossingen van SOLIDWORKS, genereer je automatisch de documenten die je nodig hebt bij het ontwikkelen van je product. Bekijk SOLIDWORKS Inspection voor het genereren van inspectierapporten.

Meer over Inspection

Zo ga je aan de slag

Bij CAD2M zijn we er van overtuigd dat een efficient productontwikkelproces gepaard gaat met de juiste oplossingen. Hieronder vind je diverse oplossingen waarmee wij op het vlak van Technisch Documenteren ondersteunen.

Taco Willemsen

Wil je meer weten over Technisch Documenteren?

Wij helpen je graag ontdekken wat jij nodig hebt en welke software het beste bij jouw situatie past. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Contact met CAD2M'er

SOLIDWORKS bij Defenture

Documenten in een handomdraai

Defenture levert naast het voertuig óók werkplaatsdocumentatie en voertuigdocumentatie, wat allemaal wordt samengesteld met SOLIDWORKS Composer.

Bekijk de video