The Electric Ride

Exclusieve mini documentaire van Brekr

  • Persoonlijke drijfveer achter het idee
  • Uitdagingen bij de realisatie
  • De kracht van een goed ingericht proces 

Welke onderwerpen komen in de documentaire naar voren?

Persoonlijke drijfveer achter het idee

In deze mini documentaire nemen Niels Willems en Jasper Hagedoorn, oprichters van Brekr, je mee in hun innovatieve droom die werkelijkheid werd. Hun Electric Ride begon met een idee om de in de Achterhoek bekende term ‘brommers kiek’n’ een hele nieuwe dimensie te geven met stoere electrische tweewielers.

‘De ontwikkeling van een elektrische brommer die historie en toekomst samensmelt tot een waanzinnig, eigenzinnig maar ook logisch ontwerp’, dat is de drijfveer achter de Brekr.

Uitdagingen bij de realisatie van de Brekr

Met de komst van nieuwe technologieën is engineering van Electrische Voertuigen (EV) een flinke uitdaging. De oprichters van de Brekr vertellen hier uitgebreid over in deze mini documentaire.

Uitdagingen op het gebeid van engineering, simuleren, databeheer en produceren, maar vooral de onderlinge samenkomst van deze verschillende disciplines komen allemaal voorbij.

De kracht van een goed ingericht proces

Om snel tot resultaat te komen moesten processen parallel lopen in plaats van (ouderwets) lineair. Dit was een belangrijke reden voor Brekr om met de nieuwste software te werken om zo gemakkelijker tot een eindproduct te komen.

CAD2M heeft geholpen bij de implementatie en het gebruik van de software, met als resultaat het gehele ontwikkelproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Brekr maakt gebruik van de dddrop 3D printer

Nieuwsgierig geworden?

Benieuwd hoe Brekr van idee tot product is gekomen? Tegen welke uitdagingen zij aanliepen? En hoe zij uiteindelijk resultaat wisten te boeken met de Brekr Electric Bike? Laat je e-mailadres achter en bekijk direct de mini-docu.

Veel kijkplezier!

Laat je e-mailadres achter en bekijk The Electric Ride