Selecteer een pagina
Home > Trainingen > Subsidie op trainingen

Subsidie op trainingen

Kom jij in aanmerking voor hoge kortingen op onze trainingen? In Nederland en België bestaan er initiatieven die het trainen van medewerkers in de maakindustrie stimuleren. Je kunt zelfs meer dan de helft van het opleidingsbedrag terug te krijgen. Op deze pagina lees je er alles over. 

Op welke subsidie heb jij recht?

Er bestaat een tekort aan technisch personeel op de arbeidsmarkt. Daarom zijn er vanuit de overheid en het bedrijfsleven verschillende initiatieven om de opleidingen van technici te stimuleren. Je kunt subsidies krijgen op onze CAD en CAM trainingen. Bekijk hieronder voor welke subsidie jij eventueel in aanmerking komt.

OOM trainingstoeslagen

Voor wie?
Voor bij OOM aangesloten bedrijven, die een tegemoetkoming willen in de scholingskosten of de kosten van een ontwikkelassessment van hun medewerkers.

Maximale bijdrage
Vanaf 1 januari 2022 is de maximale bijdrage 50% van de scholingskosten per medewerker. Met een maximum van € 800,- per jaar.

Aanvragen
De PTT (Persoonlijke TrainingsToelage) van OOM kun je hier aanvragen of kijk op de OOM website voor meer informatie.

ECM Subsidies

Voor wie?
Werkgevers in de meubelindustrie kunnen subsidie ontvangen wanneer een medewerker een opleiding of cursus heeft afgerond.

Maximale bijdrage
Via een ECM subsidie kun je na afloop van een cursus tot wel 100% van de kosten vergoed krijgen met een maximum van €1.000,- per jaar per medewerker.

Aanvragen
Een steunaanvraag indienen kan via dit portal of kijk voor meer informatie ook op de website van ECMeubel.

KMO-portefeuille

Voor wie?
Voor alle Vlaamse KMO (kleine of middelgrote) ondernemingen of aanvragers die een vrij beroep beoefenen in het Vlaams Gewest.

Maximale bijdrage
Voor een kleine onderneming is de subsidie 30% tot maximaal €7.500,-. Een middelgrote onderneming krijgt 20% subsidie tot maximaal €7.500,-.

Aanvragen
Je steunaanvraag indienen kan hier of kijk voor meer informatie op de website van de KMO-portefeuille.

KMO Portefeuille

CAD2M is momenteel niet aangesloten bij het STAP-budget vanuit de Rijksoverheid.

Welke training ga jij volgen?

Met alleen de beste software ben je er natuurlijk niet. Wij, CAD2M’ers, worden pas echt enthousiast wanneer we jou, met onze maakkennis, kunnen helpen het optimale uit de software te halen. 

CAD2M'er-Martijn-Uitgesneden

Heb je vragen over de subsidies?

Neem contact met ons op en we bekijken samen of jij in aanmerking komt. 

Contact met CAD2M'er

Dit zijn wij. CAD2M.

Maak kennis met ons

En zie wat ons hele dagen (en soms zelfs nachten) bezighoudt.

Bekijk de video