Selecteer een pagina

Uitdagingen in de maakindustrie

  • Zeven belangrijke uitdagingen
  • Combineer kennis met scherpe acties
  • Bespreek jouw uitdaging en focus met ons
Plan je afspraak Offerte aanvragen
Jaap CAD2M

Belangrijke uitdagingen in de maakindustrie.

CAD2M’ers Bert en Matthijs vertellen er meer over…

Video niet bekeken? Lees dan hieronder de uitdagingen waar we het over hebben.

Eén waarheid binnen je productdata

Ieder product wordt ontworpen en gemaakt op basis van (veel) productdata, daarover vertellen we je alles op onze pagina over Product Data Management. Een PDM oplossing biedt uitkomst, maar tegenwoordig beheren steeds meer bedrijven hun data in de cloud.

Als organisatie dien je zorgvuldig met je productdata om te gaan. Anders vertraagt je productontwikkelingsproces. Maar dat niet alleen… ook de verantwoordelijken raken sneller gefrustreerd.

Werk samen met collega’s aan de ontwikkeling van producten, door te werken vanuit één bron en dus één waarheid. Profiteer nu van jouw voordeel op databeheer in de cloud met 3DEXPERIENCE.

Efficiënter produceren

Alles wordt duurder, zoals de grondstoffen om je product te ontwikkelen. Om de consument dezelfde prijs aan te kunnen blijven bieden, wordt er veelal ingezet op het efficiënt inrichten van het productieproces. Steeds meer bedrijven tonen hun interesse in Product Lifecycle Managament.

Of wat dacht je van het 3D printen van een prototype of het simuleren van je CAD model? Door Additive Manufacturing in te zetten in je productieproces maak je snel en efficiënt keuzes in je ontwikkelingsproces. Door virtueel te simuleren maak je al eerder in het proces soortgelijke keuzes. Je profiteert nu van een tijdelijke aanbieding op SOLIDWORKS Simulation.

Toenemende complexiteit van de productie

Steeds vaker worden bedrijven geconfronteerd met klantspecifieke vragen. Wanneer je een specifieke klantvraag ontvangt, kun je het product niet in massa produceren. Hoe zet je deze zo snel mogelijk op de markt?

Zou er een mogelijkheid bestaan om binnen het productieproces bepaalde standaarden te formuleren, zodat je een meer klantspecifiek product kunt leveren, maar tegelijkertijd de ontwikkelingskosten kunt drukken? We vertellen er meer over in de CAD2M webinar: Standaardisatie en Configuratie Management.

Maar de toenemende complexiteit van productie is ook binnen de productie voelbaar. Dat weet CAD2M als geen ander, en daarom hebben wij je veel te vertellen over efficiënt CNC verspanen, onder andere met behulp van SolidCAM’s iMachining.

Duurzaamheid als doel

Duurzaamheid is een onderwerp dat ons allemaal aan gaat. Als maakbedrijf is het bijvoorbeeld van belang dat je door middel van simulaties het aantal prototypes kan reduceren ter verduurzaming. SOLIDWORKS Simulation helpt je bij het virtueel simuleren van je 3D CAD model. Daarbij profiteer je nu tijdelijk van een aantrekkelijk aanbod op dit pakket.

Ook de levensduur van je gereedschap speelt een rol met betrekking tot verduurzaming. Wist je dat SolidCAM’s iMachining hierin een belangrijke rol vervult? Bekijk nu tevens de actie op deze oplossing.

 

Het borgen van kennis

Het borgen van kennis is binnen de maakindustrie een steeds groter thema. Maar hoe zorg je ervoor dat alle informatie en kennis binnen de productontwikkeling op een goede manier gedeeld wordt met betrokkenen in de supply chain? Of met de vestigingen in het buitenland? Dat kan bijvoorbeeld door standaarden te formuleren in een sales- en product configurator, zoals DriveWorks.

Een ander element dat speelt bij het borgen van kennis is dat projecten steeds meer multidisciplinair worden. Hoe zorg je ervoor dat alle informatie rondom de mechanica, elektronica en software van je product gebundeld blijft? Eén van de oplossingen is werken in de cloud met 3DEXPERIENCE®. Momenteel profiteer je ook nog eens van een tijdelijk voordeel.

Krapte op de arbeidsmarkt

Als geen ander weten wij dat goede technische mensen moeilijk te vinden en te krijgen zijn. Daarbij leert de praktijk ons ook dat er steeds meer gedaan moet worden, met minder mensen.

Het automatiseren van je processen biedt uitkomst. Denk hierbij wederom aan een product- en sales configurator, zoals DriveWorks. Maar ook het automatiseren van je productie, met behulp van een CAD/CAM oplossing.

Locatieonafhankelijk werken

Nooit eerder werd in de wereld zo sterk het belang van locatieonafhankelijk werken gevoeld. Bij het werken op verschillende locaties, zoals thuis, is het van groot belang dat een ieder vanuit één databron kan werken. Het locatieonafhankelijk werken zal een belangrijk onderdeel blijven van werken in de toekomst. Ook omdat bedrijven steeds vaker internationaal hun personeel werven. Werken in de cloud met 3DEXPERIENCE biedt uitkomst. Is dit jouw volgende stap? Samen groeien we verder.

Jouw uitdaging
bespreken?

Plan je afspraak

cad2m-wesley

Maak nu de volgende stap

Welke uitdaging speelt voor jou momenteel de grootste rol? CAD2M'ers leven voor uitdagingen en we delen onze kennis en ervaring maar al te graag, zodat we de uitdaging samen aan gaan. Bovendien zien wij veel voordelen omdat er bij onze partners scherpe acties lopen. Ga jij met ons de uitdaging aan?

Jouw uitdaging bespreken?

cad2m-wesley
Plan je afspraak

Lopende acties

3DEXPERIENCE platform pakket

3DEXPERIENCE®

Vraag jouw prijs aan

SOLIDWORKS pakket

SOLIDWORKS 3D CAD

Vraag jouw prijs aan

SOLIDWORKS-Simulation-en-SIMULIA-pakket

SOLIDWORKS Simulation

Vraag jouw prijs aan

DraftSight pakket

DraftSight

5 licenties voor de prijs van 4

SOLIDWORKS multiproduct promo

PDM, Composer en meer…

Vraag jouw prijs aan

SolidCAM iMachining promo

SolidCAM’s iMachining

Vraag jouw prijs aan

Bovenstaande acties lopen momenteel bij onze partners Dassault Systèmes en SolidCAM. Onze CAD2M’ers vertellen je graag hoe deze promo’s je kunnen gaan helpen bij het oplossen van jouw uitdaging(en). Vraag hier jouw promo en offerte aan>