Offerte aanvragen

Uitdagingen in de maakindustrie

  • 5 belangrijke uitdagingen
  • bepaal jouw focus
  • combineer kennis & scherpe acties
  • bespreek jouw uitdaging
Plan je afspraak
CAD2M trainers

5 belangrijke uitdagingen in de maakindustrie

Jouw uitdaging
bespreken?

Plan je afspraak

Contact met CAD2M'er

Maak nu de volgende stap

Welke uitdaging speelt voor jou momenteel de grootste rol? Graag delen wij onze kennis en ervaring om die uitdaging samen aan te gaan. Bovendien zien wij veel voordelen omdat er bij onze partners scherpe acties lopen. Ga jij met ons de uitdaging aan?

Lopende acties

SOLIDWORKS Simulation met korting

Simulation

30% korting

3DEXPERIENCE korting

3DEXPERIENCE®

vraag jouw prijs aan

SOLIDWORKS desktop licenties met korting

SOLIDWORKS Licenties

vraag jouw prijs aan

DraftSight met korting

DraftSight

3 voor 2

SOLIDWORKS multi products met korting

PDM, Composer en meer…

vraag jouw prijs aan

Simulation Get Started Kit

Simulation Get Started

incl. 5 leerzame video’s

Bovenstaande acties lopen momenteel bij onze partner Dassault Systèmes. Onze CAD2M’ers vertellen je graag hoe deze promo’s je kunnen gaan helpen bij het oplossen van jouw uitdaging(en). Vraag hier jouw promo en offerte aan>

5 belangrijkste uitdagingen op dit moment

Krapte op de arbeidsmarkt

Als geen ander weten wij dat goede technische mensen moeilijk te krijgen zijn. Daarbij leert de praktijk ons ook dat er steeds meer gedaan moet worden, met minder mensen. Een grote uitdaging is tevens om mensen te laten samenwerking, hun kennis te (laten) delen en een ieder hiertoe te motiveren en te enthousiasmeren.

Het borgen van kennis

Het borgen van kennis wordt binnen de maakindustrie van steeds groter belang. Hiermee kun je het verschil maken ten opzichte van je concurrentie. Maar hoe zorg je ervoor dat alle informatie en kennis binnen de productontwikkeling op een goede manier gedeeld wordt in de supply chain? Of met de vestigingen in het buitenland?

Een ander element dat speelt bij het borgen van kennis is dat projecten steeds meer multidisciplinair worden.  Hoe zorg je ervoor dat alle informatie rondom de mechanica, elektronica en software van je product gebundeld blijft?

Locatieonafhankelijk werken

Nooit eerder werd in de wereld zo sterk het belang van locatieonafhankelijk werken gevoeld. Bij het werken op verschillende locaties, zoals thuis, is het van groot belang dat een ieder vanuit één databron kan werken. Het locatieonafhankelijk werken zal een belangrijk onderdeel blijven van werken in de toekomst.

Toenemende complexiteit van de productie

Steeds vaker worden bedrijven geconfronteerd met klantspecifieke vragen. Hoe zet je deze zo snel mogelijk op de markt? Lukt het je om van een engineering-to-order oplossing naar een configure-to-order oplossing te gaan?  Kun je verschillende modules van je product hergebruiken? Wanneer dat zo is ben je als organisatie in staat om doorlooptijden te verkorten en kosten te besparen.

Duurzaamheid als doel

Duurzaamheid is een onderwerp dat ons allemaal aan gaat. Als maakbedrijf is het van belang dat je weet welke materialen in een samenstelling worden gebruikt, en dat je ‘compliant’ bent. Maar het is bijvoorbeeld ook van belang dat je door middel van simulaties het aantal prototypes kan reduceren ter verduurzaming.

Herken jij deze uitdaging(en)?

Met onze jarenlange ervaring in de maakindustrie helpen wij jou graag focussen en deze uitdaging(en) aanpakken. Bovendien profiteer je nu van onze kennis in combinatie met de scherpe acties van onze partners op diverse gebieden. We leggen graag uit hoe we dit ook voor jou kunnen inzetten. 

Plan je afspraak