Selecteer een pagina

Uitdagingen in de maakindustrie

  • Zeven belangrijke uitdagingen
  • Bespreek jouw uitdaging met een CAD2M’er
Plan je afspraak
Jaap CAD2M

Belangrijke uitdagingen in de maakindustrie

Toenemende complexiteit binnen productontwikkeling

De toenemende complexiteit binnen productontwikkeling, dat voortkomt uit het steeds specifieker worden van de klantvraag, heeft impact op de doorlooptijd van je product. Het is van belang dat je met de juiste tools werkt, maar bovendien ook werkt met de nieuwste features.

Met de SOLIDWORKS Term License sluit je een abonnement af, waarbij je altijd werkt met de nieuwste software. Die nieuwe features en performance verbeteringen helpen je sneller en efficiënter werken.

Eén waarheid binnen je productdata

Ieder product wordt ontworpen en gemaakt op basis van (veel) productdata, daarover vertellen we je alles op onze pagina over Product Data Management. Een PDM oplossing biedt uitkomst, maar tegenwoordig beheren steeds meer bedrijven hun data in de cloud, bijvoorbeeld via het 3DEXPERIENCE® Platform.

Wist je trouwens dat je met SOLIDWORKS Professional en Premium al toegang hebt tot bepaalde PDM functionaliteiten?

Locatieonafhankelijk werken

Nooit eerder werd in de wereld zo sterk het belang van locatieonafhankelijk werken gevoeld. Bij het werken op verschillende locaties, zoals thuis, is het van groot belang dat een ieder vanuit één bron kan werken aan de ontwikkeling van het product.

Het locatie onafhankelijk werken blijft in de toekomst een belangrijk onderdeel. Ook omdat bedrijven steeds vaker internationaal hun personeel werven. Werken in de cloud met 3DEXPERIENCE® biedt uitkomst.

Duurzaamheid als doel

Duurzaamheid is een onderwerp dat ons allemaal aan gaat. Als maakbedrijf is het bijvoorbeeld van belang dat je door middel van simulaties het aantal prototypes kan reduceren ter verduurzaming. SOLIDWORKS Simulation helpt je bij het uitvoeren van testen, zelfs wanneer je nog maar net bent begonnen met je ontwerp.

Momenteel loopt er een promo op Simulation bij onze partner Dassault Systèmes.

Efficiënter produceren

Alles wordt duurder, zoals de grondstoffen om je product te ontwikkelen. Om de consument dezelfde prijs aan te kunnen blijven bieden, wordt er veelal ingezet op het efficiënt inrichten van het productieproces. Steeds meer bedrijven tonen hun interesse in Product Lifecycle Managament.

Of wat dacht je van het 3D printen van een prototype of het simuleren van je CAD model? Door Additive Manufacturing in te zetten in je productieproces maak je snel en efficiënt keuzes in je ontwikkelingsproces.

Door virtueel te simuleren maak je al eerder in het proces soortgelijke keuzes. Daarvoor adviseren wij een Simulation oplossing. 

Het borgen van kennis

Het borgen van kennis is binnen de maakindustrie een steeds groter thema. Maar hoe zorg je ervoor dat alle informatie en kennis binnen de productontwikkeling op een goede manier gedeeld wordt met betrokkenen in de supply chain? Of met de vestigingen in het buitenland? Dat kan bijvoorbeeld door standaarden te formuleren in een sales- en product configurator, zoals DriveWorks.

Een ander element dat speelt bij het borgen van kennis is dat projecten steeds meer multidisciplinair worden. Hoe zorg je ervoor dat alle informatie rondom de mechanica, elektronica en software van je product gebundeld blijft? Eén van de oplossingen is werken in de cloud met 3DEXPERIENCE®.

Krapte op de arbeidsmarkt

Als geen ander weten wij dat goede technische mensen moeilijk te vinden en te krijgen zijn. Daarbij leert de praktijk ons ook dat er steeds meer gedaan moet worden, met minder mensen.

Het automatiseren van je processen biedt uitkomst. Denk hierbij wederom aan een product- en sales configurator, zoals DriveWorks. Maar ook het automatiseren van je productie, met behulp van een CAD/CAM oplossing.

CAD2M’ers Bert en Matthijs vertellen meer over uitdagingen in de maakindustrie…

Jouw uitdaging
bespreken?

Plan je afspraak

cad2m-wesley

Jouw uitdaging & onze kennis

Welke uitdaging speelt voor jou momenteel de grootste rol? CAD2M’ers leven voor uitdagingen en we delen onze kennis en ervaring maar al te graag, zodat we de uitdaging samen aan gaan.

Wellicht is dit hét moment om met jouw uitdaging aan de slag te gaan. Gaan wij samen die uitdaging aan?

Jouw uitdaging bespreken?

cad2m-wesley
Plan je afspraak