Webinar: Klembibliotheek beheren met SolidCAM

Met CAD2M’ers Nick en Arno

  • Klemstructuur opbouwen in SolidCAM
  • Gebruik maken van de Toolkit
  • Versneld productieproces

Bekijk hieronder de inhoud van het webinar

Klemmen

De opspanning. Iedere CNC verspaner heeft ermee te maken. Je wilt je startmateriaal in het bewerkingscentrum plaatsen. Maar er zijn vele soorten klemmen voor bewerkingsmachines. Als de verkeerde klem wordt gekozen, kunnen werkstukken en gereedschappen namelijk worden beschadigd.

Het is dus van belang dat je aan de voorkant al bezig bent met de inrichting van je bewerkingsproces. Tijdens het webinar staan we hier kort bij stil voordat we overgaan naar het modelleren en beheren van je klemsysteem.

Klem modelleren in SOLIDWORKS

Om fouten in de productie te voorkomen, dien je jouw klemmen ook te modelleren in SOLIDWORKS. Hier zit erg veel werk in. Denk bijvoorbeeld aan het verwerken van relaties, maken van schetsen, toevoegen van details, toevoegen van de juiste afrondingen en gaten, en het documenteren van je klemmen als 3D ontwerp.

Tijdens het webinar bekijken we kort welke stappen er nodig zijn en waar je op dient te letten bij het modelleren van je klem in SOLIDWORKS.

Klemstructuur bouwen in SolidCAM

Nadat de klemmen zijn gemodelleerd in SOLIDWORKS, is het tijd om een klemstructuur op te bouwen met SolidCAM. Hoe doe je dit ? En kun je de klemmen gaan verwerken in de Toolkit? Daarnaast leggen Nick en Arno uit dat er slimme functies zijn voor het switchen tussen verschillende klemmen.

Uiteindelijk ontdek je dat het product dat je wilt verspanen met één druk op de knop kunt klemmen met de juiste klem.

Webinar Klembibliotheek beheren in SolidCAM

Ga jij het volgen?

Je klembibliotheek beheren in SolidCAM brengt verschillende voordelen met zich mee. Wat precies vertellen we tijdens het webinar, welke je na inschrijving meteen in je mailbox ontvangt.

CAD2M’ers Nick en Arno nemen je mee in het proces. Is het modelleren van je klemmen in SOLIDWORKS verleden tijd? Hoe bouw je de klemstructuur op in SolidCAM? Welke functie heeft de Toolkit?

Ontdek het allemaal en versnel je productieproces!

Schrijf je in en ontvang de link per e-mail