Webinar: Proces optimalisatie met CAM

Met CAD2M’ers Nick & Jurriën

  • Digitalisering
  • CAD/CAM integratie
  • Extra functionaliteiten

Welke onderwerpen worden besproken?

CAD/CAM integratie

Wanneer je als maakbedrijf gebruik maakt van een geïntegreerde CAD/CAM oplossing, geniet je van verschillende voordelen. De combinatie van SOLIDWORKS met SolidCAM zorgt onder meer voor een lage foutgevoeligheid. Dat komt doordat wijzigingen in de CAD omgeving herkent worden in de CAM omgeving.

Tijdens het webinar gaan we dieper in op de voordelen van een CAD/CAM integratie. We gaan het specifiek hebben over:

  • De klemmenbibliotheek
  • Vlakstuk configuraties
  • Houders

Toolsheet

Met de Toolsheet functionaliteit van SolidCAM is het mogelijk om een bibliotheek van gereedschappen te maken en deze op een georganiseerde manier te beheren op basis van verschillende criteria, zoals gereedschapstype, diameter, lengte, etc.

Het beheren van je gereedschap doe je onder meer door documentatie over gereedschappen vast te leggen, zoals handleidingen, technische specificaties en afbeeldingen.

Tijdens het webinar vertellen de heren meer over de Toolsheet templates en hoe je deze personaliseert i.c.m. het toepassen van een voorraadbeheersysteem.

Meten op de machine

De Probe functionaliteit van SolidCAM biedt de mogelijkheid om meetbewerkingen uit te voeren en werkstukken uit te lijnen. Hierdoor kunnen gebruikers zeer nauwkeurig en efficiënt hun bewerkingen uitvoeren.

Tijdens het webinar laten we zien hoe je een gat kunt meten, controleren en nabewerken met deze module. Daarnaast bekijken we hoe we om moeten gaan met het uitlijnen van een scheef product.

Edgebreaking

Bramen ontstaan bij het bewerken van metaal. Zowel het soort materiaal als de vorm hebben invloed op de manier waarop bramen het beste verwijdert kunnen worden.

Met de functionaliteit Edgebreaking worden bramen automatisch verwijderd tijdens het verspaanproces. Tijdens het webinar laten we graag zien wat hier precies voor nodig is.

STUDIOCAD2M behind the scenes

Bekijk het webinar

Spreekt het onderwerp je aan? Leuk! Wanneer je je gegevens achterlaat in het formulier hiernaast, delen we gelijk een link met je waarmee je het webinar bekijkt.

Veel kijkplezier!

Laat je gegevens achter en ontvang de link per e-mail.