Webinar: Wat is configureren?

En is mijn product configureerbaar? Bekijk het webinar.
  • De definitie van configureren
  • De voordelen
  • Praktijkvoorbeelden

Welke onderwerpen worden besproken?

Wat betekent configureren?

Product configureren doe je wanneer je een product samenstelt vanuit verschillende basiselementen. Deze elementen bestaan bijvoorbeeld uit kleur, vorm en materiaal. Maar ook uit producttypen en varianten, modules, opties en regels waarmee het eindproduct voor de klant geconfigureerd wordt.

CAD2M’ers Ard-Jan en Henry vertellen er meer over tijdens het webinar, want naast de definitie van configureren zijn er meerdere termen die aandacht nodig hebben.

Welke producten zijn configureerbaar?

Een logische vraag, zeker wanneer je denkt te profiteren van de voordelen omtrent productieconfiguratie. Producten die goed te configureren zijn, zijn producten die in de basis hetzelfde zijn, maar telkens toch nét even iets anders.

Tijdens het webinar laten we verschillende praktijkvoorbeelden zien, maar stel je alvast eens een fiets voor. De eindgebruiker kan kiezen uit drie verschillende kleuren, twee verschillende soorten trappers en drie verschillende sturen. Ongeacht de combinatie blijft het eindproduct een fiets met dezelfde vorm en functie. Toch zijn er met deze mogelijkheden 18 verschillende combinaties mogelijk.

Wat zijn de voordelen en de extra mogelijkheden?

De voordelen van het configureren van je product zijn:

  • het verkorten van de doorlooptijd;
  • het verhogen van de efficiëntie;
  • het elimineren van herhalende werkzaamheden.

Wanneer de configurator tevens direct toegankelijk is voor de eindgebruiker, bijvoorbeeld via de website, komen daar andere voordelen bij.

De CAD2M’ers in kwestie vertellen er graag alles over.

STUDIOCAD2M behind the scenes

Bekijk het webinar

Spreekt het onderwerp je aan? Laat geheel vrijblijvend je gegevens achter, zodat we je de link naar het webinar per mail kunnen toesturen. 

Veel kijkplezier!

Laat je gegevens achter en ontvang de deelnamelink per mail